Celulit ili narančina kora je normalna pojava na površini nogu, stražnjici i bedrima, te pogađa gotovo 90 posto svih žena i 10 posto muškaraca tijekom života. Na površini celulit izgleda kao skupina kvržica i rupica, međutim proces razvoja celulita je duboko u koži. Čimbenici rizika uključuju neaktivan stil života, produženo sjedenje, smanjenje razine estrogena tijekom menopauze, te nasljedni faktori.

Strategije smanjenja, sprječavanja ili zaustavljanja napredovanja celulita uključuju vježbe, promjene prehrambenih navika, medicinsku intervenciju te prirodne pripravke, npr. na bazi kave.

Kava je bogat izvor antioksidansa koji mogu pomoći u borbi protiv slobodnih radikala na koži, potaknuti proizvodnju kolagena kao i potaknuti imunološki sustav, te mogu pomoći u izbacivanju toksina, što nije samo korisno za celulit, već i za zdravu kožu općenito. Uz to kava se koristi za masažu kože pogođene celulitom jer kofein proširuje krvne žile, te tonira i učvršćuje tkivo. Osim toga, povećava cirkulaciju i smanjuje zadržavanje vode, što pomaže u borbi protiv nastanka celulita.

U studiji objavljenoj 2008. godine na Sveučilištu São Paulo, istraživači su otkrili da primjena krema koje sadrže kofein smanjuje veličinu celuloznih masnih stanica za 17 posto. A studija provedena 2007. na Saveznom sveučilištu u Rio de Janeiru otkrila je da je kofeinska krema smanjila celulit u gotovo 70 posto sudionika.

Može potrajati između dva tjedna do tri mjeseca da bi započelo značajno smanjenje pojave celulita, ali prije ili kasnije, s vremenom ćete uočiti promjenu na bolje. Ključ je biti dosljedan, ne odustati na pola puta, te biti posvećen cilju.

Za borbu protiv celulita, svakako preporučujemo da isprobate proizvod:

Moja Oaza Anticelulitni gel

0000570 anticelulitni gel 150 ml