Ako mislite da su ispucale usne nešto što se događa samo zimi, u zabludi ste. Istina je, osim ako im ne posvetite posebnu pozornost, usne se mogu osušiti, biti grube i ljuskaste u bilo koje doba godine. A to je najgori neprijatelj zdravim usnama.

Naše su usnice osjetljivije od ostatka kože, a uz to ih često koristimo dok jedemo, pijemo, dišemo, govorimo, ljubimo se. Jake pukotine i upale mogu dovesti do infekcija, stoga je bolje poduzeti preventivne korake za zdrave usne.

Što možete učiniti?

Koristite balzam za usne. Dobar balzam može zaštititi vašu nježnu kožu usana od štetnih vanjskih čimbenika. Provjerite popis sastojaka na balzamu i izaberite onaj koji je bogat emolijensima, jer oni sprječavaju isušivanje kože i pomažu pri održavanju njezine vlažnosti.

Koristite balzam često. Trebate oko šest do osam mazanja usana tijekom dana, stoga koristite ga prvu stvar ujutro, zadnji put navečer i svakih nekoliko sati tijekom dana. Da biste to olakšali, stavite jedan balzam u svoju torbicu, jedan u automobil, jedan na vaš stol, a jedan pokraj kreveta.

Zaštitite svoje usne dok ste vani. Kada temperatura zraka padne, pokrivamo ruke i noge, stoga učinite isto i za vaše usne. Nosite šal kada izlazite na hladnoću.

Pijte puno vode. Znate da ima puno prednosti za vaše tijelo. Jedan od njih je borba protiv dehidracije koja vodi do ispucanih usana.

Nemojte guliti, gristi ili lizati usnice. To je najgora stvar koju možete učiniti za njih. Kako se vaša slina suši, gubite još više vlage. Umjesto toga, posegnite za balzamom za usne.

Najbolja zaštita za usne su balzami na bazi ulja ili maslaca, npr. ricinusovo ulje, kakao maslac ili kokosovo ulje, jer se odlično apsorbiraju.

Kokosovo ulje se u njezi kože zapravo koristi od davnina, iako nam se čini da je postalo moderno u zadnjih nekoliko godina. Djeluje kao učinkovito hidratantno sredstvo za sve tipove kože, a pogotovo suhu kožu, jer odlično vlaži i štiti, te smanjuje upalu izvana i iznutra. Budući da je bogato antioksidansima, idealno je za liječenje ispucale kože.

Za lijepe i njegovane usne, svakako isprobajte: Moja Oaza Balzam za usne Kokos

0000391 balzam za njegu usana kokos 7 g

0000392 balzam za njegu usana kokos 7 g