11. lipnja 2019.

SUPER1

Isprobala sam zlatnu masku za lice; koža mi je dubinski čista i hidratizirana

Foto: Aleksandar Selak

Stiglo je ljeto, a s njime i nužnost da kožu pripremimo na nove uvjete. Cilj: hidratacija. Zlatna maska Luxea je jedna dobra odluka

Kako bi pripremila kožu prije sunca koje ju inače dosta isuši, isprobala sam Luxea luksuznu 5 u 1 masku za lice koja trenutno revitalizira kožu. Na tržištu postoje mnogi proizvodi sa sličnom deklaracijom, a ja sam se ovaj put odlučila za isprobavanje hrvatskog proizvoda. Ova linija proizvoda za njegu tijela formulirana je u domaćem laboratoriju tvrtke Anzotica Cosmetics. Luxea zlatna maska kožu dubinski čisti i hidratizira, što znači da je idealna za kožu na koju nanosite šminku svakog dana, ali i za onu koju možda ne tretirate često.

Maska u sebi sadrži voćne enzime uz pomoć kojih nježno omekšava grubi površinski sloj odumrlih stanica kože, čime otvara put za poboljšano prodiranje djelatnih tvari maske. Među sastojcima su ekstrakt kavijara te preko 20 vitamina, minerala i aminokiselina, prirodnih faktora vlažnosti kao i posebno dobro upijajućeg oblika hijaluronske kiseline kombinirane sa zlatom. Rezultat ove maske trebala bi biti mekana i blistava koža.

Način primjene

Maska se primjenjuje kao i svaka druga – nanosi se na lice u jednoličnom, tankom sloju. Da bi ju nanijeli preko cijelog lica trebate uzeti dosta maske, ali se lagano nanosi i klizi po koži. Na deklaraciji navode kako ju treba držati oko 10 do 15 minuta dok se ne posuši, a prilikom nanošenja osjeća se i ugodan miris koji nije previše jak. Nakon samo par minuta koža se počinje blago zatezati.

super1 luxea gif 1

Aleksandar Selak

Ostavila sam masku na licu sve dok se nije potpuno osušila što je bilo nešto više od deset minuta. Maska se treba skidati kružnim pokretima prstiju, a tako ćete i točno znati da je dovoljno suha. Ako se negdje još nije osušila teže ćete ju skinuti u komadu. Kružnim pokretima prstiju ujedno i masirate kožu, a čitava maska se malo po malo pretvara u kuglice koje onda samo isperete s ruku. Nakon skidanja maske moglo bi se dogoditi, kao i meni, da ostane na rubnim dijelovima lica. Iz tog razloga bi bilo dobro da je ne nanosite uz potpuni rub lica kako se ne bi zapetljala uz kosu. No, uz malo vode i s tih dijelova se vrlo lako skida.

Instantni rezultati

Nakon umivanja i brisanja lica, koža je instantno nježnija i glađa, a i ima sjaj. Pripremite se na to da ćete na licu imati sitne zlatne čestice, ali neće vam smetati jer su jedva vidljive, baš suprotno, na ispupčenim dijelovima lica daju sjaj kao da ste upravo stavili malo osvjetljivača. Zbog toga sam izgledala zaista svježe i kao da sam bila na tretmanu čišćenja lica. Miris maske je odličan. Inače sam osjetljiva na jake mirise, ali ova maska ima neutralan i ugodan miris koji ostaje i nakon skidanja.

 

super1 luxea 1

Aleksandar Selak

Luxea luksuzna 5 u 1 maska za lice dio je zlatne Luxea kolekcije unutar koje se nalazi i suho ulje sa zlatnim česticama, parfumirana esencija te Velvet Caviar krema za lice. Kako bi mi look bio potpun, nakon skidanja maske nanijela sam i kremu za lice s kojom mi je koža izgledala čisto i svježe. Velvet Caviar krema sadrži ekstrakt kavijara sa preko 26 vitamina, aminokiselina i ostalih nutrijenata. Cijena Luxea luksuzne maske za lice je 144,90 kuna, a možete ju pronaći na njihovim službenim stranicama i drugim prodajnim mjestima u cijeloj Hrvatskoj.

Iza brenda Luxea stoji marljivi tim stručnjaka u kojem su magistra farmacije, diplomirani inženjeri kemije, diplomirani sanitarni inženjeri, kemijski tehničari, procjenitelji sigurnosti i tehnolozi tako da uvijek možete biti potpuno sigurni u odličnu kvalitetu ovog hrvatskog proizvoda.