Znanstveno ime: Aloe Barbadensis

Aloe Vera je biljka kaktusa koja pripada obitelji Liliaceae. Raste u vrućim i suhim klimatskim uvjetima poput onih u dijelovima Afrike i Indije. Drevni Egipćani su je zvali “biljkom besmrtnosti” budući da ima cijeli niz medicinskih i kozmetičkih namjena.

Ljekovita svojstva posjeduje zahvaljujući 18 aminokiselina koje sadrži, te visokoj količini hranjivih tvari, vitamina, minerala, enzima i vlakana, što ju čini tako svestranom i korisnom za ljudsko zdravlje. Prednosti koje ima na kožu su brojne, između ostalog povećava elastičnost kože i time pomaže umanjiti pojavu bora na licu. Također vlaži kožu, smanjuje akne i strije, te pomaže ublažavanju nepravilnosti kože.

Budući da ima neposredan učinak hlađenja na kožu, te stvara zaštitni sloj koji zadržava vlagu kako bi se spriječila dehidracija i ubrzalo ozdravljenje, izvrsno umiruje i smanjuje upalu, te pomaže kod opeklina kože, smanjujući crvenilo. Pomaže u sprječavanju infekcije, te poboljšava tonus kože.

Aloe Vera je bogata antioksidansima, a kada je vaša koža stalno izložena sunčevoj svjetlosti, također je izložena i slobodnim radikalima, koji doprinose starenju. Antioksidanti u Aloe Veri neutraliziraju štetne učinke slobodnih radikala, čime štite kožu od svjetlošću uvjetovanog starenja.