14. lipnja 2019.

luxea editorijal 1080x719 1

Postoje određeni kozmetički proizvodi kojima se počnemo intenzivno veseliti kada se temperatura u termometru penje, a živa pokazuje sve veće iznose Celzijevih stupnjeva. Ljeto je za mnoge od nas omiljeno godišnje doba, a osim sa suncem, morem i onim neopisivim osjećajem lakoće postojanja, također ga povezujemo i sa beauty proizvodima koji njeguju kožu, ali i naglašavaju njenu ljepotu, pogotovo kada ona uhvati malo boje.

Ako k tome nadodamo činjenicu da su ti isti proizvodi hrvatske proizvodnje, ljetni beauty rituali postaju nam još posebniji i draži. A to je definitivno slučaj s hrvatskim brendom Luxea, koji će svaku beauty rutinu ovog ljeta pretvoriti u pravi mali spektakl i to će vam već na prvi pogled otkriti njegovi proizvodi, koji jednostavno odišu luksuzom; ne samo u dizajnu ambalaža i imenima proizvoda, već i u luksuznim sastojcima koje ovi proizvodi podrazumijevaju – poput zlata.

luxea editorijal 2

Za sve žene koje bi voljele (dodatno) začiniti svoju beauty rutinu ovog ljeta, osobno smo isprobale sve Luxea proizvode koji se trenutno mogu pronaći u ponudi ovog brenda i napravile mali presjek zašto biste ih mogle zavoljeti.

Upoznajte hrvatski brend kozmetike Luxea

Iza brenda Luxea stoji marljivi tim stručnjaka u kojem su magistra farmacije, diplomirani inženjeri kemije, diplomirani sanitarni inženjeri, kemijski tehničari, procjenitelji sigurnosti i tehnolozi, a proizvodnja se odvija u Hrvatskoj, u suvremenom proizvodnom pogonu, pa Luxea s ponosom ističe svoj vrhunski hrvatski proizvod.

 

luxea editorijal 3

5 luksuznih proizvoda koji će biti baza ili čak nadopuna vaše svakodnevne njege i uljepšavanja kože: Luxea Velvet Caviar kremu za lice, Luxea 5 u 1 zlatnu masku za lice, Luxea parfumiranu esenciju, Luxea marmeladu za brzo tamnjenje i Luxea suho ulje sa zlatnim česticama.

Luxea Velvet Caviar krema za lice

Isprobavanje Luxea proizvoda započele smo s Velvet Caviar kremom za lice. U svakodnevnu rutinu odlučile smo ju uvrstiti pri jutarnjoj i večernjoj njezi lica i koristile ju kroz tri tjedna. Ambalaža donosi 50ml proizvoda, a dizajn teglice u kojoj krema dolazi je vrlo pomno promišljen; jednostavno, riječ je o kremi koju ćete sa zadovoljstvom istaknuti u prvi red na polici u kupaonici, jer izgleda vrlo otmjeno i luksuzno. A luksuzna je i sama tekstura kreme, koja nam se na prvo nanošenje učinila gustom, no uskoro se pretvorila u lagan, prozračan i baršunasti veo koji je obavio kožu i trenutačno ju učinio glatkom i mekom. Ne možemo ne spomenuti ni profinjeni miris, koji se dugo nakon nanošenja zadržava na koži.

luxea editorijal 15

Velvet Caviar krema pruža dubinsku njegu i hidrataciju lica, a smatra se pravom nutritivnom bombom jer sadrži ekstrakt kavijara te preko 26 vitamina, aminokiselina i ostalih nutrijenata. TU je i resveratrol, koloidno zlato, kao i prekursori kolagena i ceramida, pa koža nakon nekoliko tjedana korištenja ove kreme izgleda doista sretno i zadovoljno – nahranjena je, boljeg tonusa, elastičnosti i čvrstoće. Kada njegujete njome lice, naš savjet je da ne zaboravite na područje vrata i dekoltea, koje krema jednako dobro tretira.

Cijena: 159,90kn

Luxea 5 u 1 zlatna maska za lice

Ovo nam nije bio prvi susret sa zlatnom maskom za lice, no svejedno nas je zaintrigirala obećanjem o čak 5 učinaka: glatkoćom, pročišćavanjem, hidratacijom, blistavošću i otvaranjem puta za djelovanje aktivnih sastojaka u sljedećim koracima njege kože.

luxea editorijal 4 1080x719 1

luxea editorijal 5

U redovitu beauty rutinu ubacile smo ju jednom tjedno i koristile kroz tri tjedna. Koji su naši prvi dojmovi? Osim što nas je, naravno, oduševio efekt zlatne maske na licu s česticama shimmera, što je uobičajenoj beauty rutini svakako dalo na ekskluzivnosti i luksuzu, osvojila nas je činjenica da ova maska, dok ju držimo na licu, u biti provodi nježnu enzimsku eksfolijaciju.

luxea editorijal 9 1080x719 1

luxea editorijal 11 1080x719 1

U prijevodu, uspješno riješava problem površinskog sloja s nagomilanim mrtvim stanicama kože i ponovno stvara čistu podlogu u koju mnogo bolje prodiru svi aktivni sastojci naše svakodnevne njege, ali i same maske: ona ima ekstrakt kavijara s preko 20 vitamina, minerala i aminokiselina, te prirodne faktore vlažnosti i posebno dobro upijajući obliki hijaluronske kiseline kombinirane sa zlatom. Neposredno nakon skidanja maske, koža je, naravno, meka i nježna, no vidno joj se poboljšava i boja. Ten je svjetliji i ujednačeniji, a zlatni sjaj iz maske kao da se zadržava na licu.

Cijena: 144,90kn

Luxea parfumirana esencija

Mirisne vodice za tijelo postale su istinski ljetni hit, što ni ne čudi, jer ljeti ne želimo opterećivati i zagušivati kožu teškim kremama za tijelo, već ju više želimo osvježiti proizvodom u formi spreja.

luxea editorijal 8

Parfemi u spreju tako su stekli veliku popularnost, no ako ipak ne želite ljeti koristiti parfemski proizvod koji sadrži alkohol te iritira i isušuje kožu, naša topla preporuka je parfimirana esencija brenda Luxea. Dolazi u praktičnoj bočici od 30 mililitara koja se lako nosi u kozmetičkoj torbici, čak i na putovanja, a pumpica raspršuje esenciju koja predstavlja spoj parfema i njege kože. Odmah po nanošenju osjetile smo neodoljiv mirisni trag koji je ova parfemska esencija ostavila za sobom, sa svježim notama naranče i bergamota te uz aromu jasmina, ruže i pačulija. Svjetlucave čestice u formuli zaslužne su za to da koža uistinu lijepo blista uz Luxea parfemsku esenciju.

Cijena: 129,90kn

Luxea suho ulje sa zlatnim česticama

Zlato se kao lajtmotiv provlači i ovim Luxea proizvodom, koji unosi dašak luksuza u svaku kupaonicu. Suha ulja dosad smo isprobale u svim mogućim varijantama, no za ljetnu sezonu punim se pogotkom pokazalo ono sa zlatnim česticama.

luxea editorijal 10

luxea editorijal 7 1080x719 1

Luxea suho ulje sa zlatnim česticama dolazi u bočici od 50 ml i s pumpicom koja precizno raspršuje i dozira samo ulje, a najbolja stvar od svega, koja nas je oduševila, jest to da se odmah suši pa nije potrebno dugo čekati na upijanje i nema masnog traga na koži koji inače poistovjećujemo s uljima za tijelo.

Zlatne čestice ovdje su zapravo zlatni biseri, koji su obogaćeni organskim ekstraktom mrkve te prirodnim uljima badema i makadamije, ekstraktom jojobe i ružmarina, kao i aloe verom. Tako da, osim zlatnog traga na koži, ovo suho ulje divno njeguje kožu. Definitivno ga nosimo sa sobom na more; za after-sun njegu i isticanje lagano preplanule kože.

Cijena: 119,90kn

Luxea marmelada za brzo tamnjenje

Odmah iza zlatnih ulja, na listi najpopularnijih ljetnih beauty proizvoda zasigurno se nalaze marmelade za sunčanje. U sebi nemaju SPF kako bi štitile od štetnih sunčevih zraka, zbog čega bismo svakako voljele istaknuti da u njima uživate oprezno, odnosno u kombinaciji s proizvodom koji u sebi ima zaštitni faktor.

luxea editorijal 12

luxea editorijal 14

Luxea marmelada za brzo tamnjenje ima 200ml proizvoda, što će se pokazati dostatnom količinom za nanošenje tijekom cijelog godišnjeg odmora, a mi smo ju već imale prilike isprobati prošlog vikenda na moru. Iako još uvijek ne možemo govoriti u prilog preplanulom tenu u koji ćemo se tek uvjeriti ovog ljeta, ova marmelada svakako se čini kao prava poslastica – neodoljivo miriše i divne je teksture, s formulom koja se lako razmazuje, upija u kožu i čini ju mekom i nježnom na dodir cijelog dana.

Cijena: 139,90kn